sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Valkokaali-kanawokki

Meidän perheessä on yritetty tänä keväänä keventää (ennen kuin grillikausi pyörähtää taas käyntiin), joten blogattavaa on ollut normaalia vähemmän. Ei sillä etteikö terveellinenkin ruoka hyvää voisi olla... Kuten oli ainakin tämänpäiväinen lounaswokki, joka syntyi Masterchef-Lotten edellisen jakson kuha-annoksen inspiroimana.


Valkokaali-kanawokki
(kaksi annosta)

  • 250 g broileria
  • 1/4 kpl valkokaalta
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 1 vihreä paprika
  • 10 cm pätkä purjosipulia
  • 5 valkosipulin kynttä
  • 1 kuivattu chili
  • 1 limen puristettu mehu
  • rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
Suikaloi broileri ja mausta suolalla ja pippurilla. Suikaloi kasvikset ja hienonna valkosipuli. Kuullota valkosipulia öljyssä. Murenna öljyn joukkoon chili ja anna maustua hetken aikaa. Siirrä valkosipulit ja n. puolet öljystä toiselle pannulle ja paista kanat kypsäksi valkosipulin ja chilin maustamassa öljyssä. Wokkaa kasvikset toisella pannulla kypsäksi, mutta jätä ne kuitenkin vähän napakoiksi. Sekoita kanat kasvisten joukkoon ja mausta limemehulla, suolalla ja pippurilla.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti