sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Paahteinen paprikarisotto

Vietimme perjantaina tyttöiltaa T:n ollessa kalareissulla mökillä ystävänsä kanssa. Saunottiin, höpötettiin, tuijoteltiin takkaa ja nautittiin pari pulloa ihanaa punaviiniä. Oli ihanaa! Ruokapuolesta vastasi serkkuni H, joka oli bongannut Kulinaarimuruja-blogin äskettäin julkaiseman paahteisen paprikarisoton meille illalliseksi. 

Risotto oli aivan tajuttoman hyvää. Siis toistan, aivan tajuttoman hyvää. Täyteläistä, maukasta, ehdottomasti parasta risottoa ikinä. En malta odottaa että pääsen tekemään risottoa uudelleen T:lle! Silloin taidan lisätä risoton joukkoon vielä chorizoakin. 

Enpä ihmettele vaikka tästä risotosta tulisi tämän syksyn avokadopasta! Kokeilkaapa! 


Paahteinen paprikarisotto
(3 annosta)
  • 3 punaista paprikaa
  • 2 salottisipulia
  • 50 g voita
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 4 dl risottoriisiä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1½ l kasvislientä
  • 200g parmesaania
  • suolaa
  • mustapippuria
Paahda paprikat mustiksi 275 asteissa uunissa.  Jäähdytä paprikat muovipussissa tai kannellisessa kulhossa. Kuori ja soseuta jäähtyneet paprikat. Silppua sipulit ja raasta parmesaani.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa lähes kiehuvaksi. Sulata toisessa kattilassa voi ja lisää sinne savupaprikajauhe. Lisää kattilaan silputut sipulit ja kuullota niitä voissa pari minuuttia. Lisää sitten riisit ja hämmennä, kunnes riisit ovat läpikuultavia. Kaada joukkoon valkoviini ja hämmennä.

Kun valkoviini on haihtunut, lisää kattilaan kauhallinen kasvislientä. Kypsyttele riisejä noin 10-15 min miedolla lämmöllä ja lisää kasvislientä riisien sekaan kauhallinen kerrallaan. Lisää lientä aina kun edellinen kauhallinen on imeytynyt riisiin. 

Kun riisi on melkein kypsää, lisää joukkoon paprikasose ja hetken kuluttua myös parmesaaniraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti parmesaaniraasteen kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti