sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Schnitzelit ja perunasalaatti

Tänä viikonloppuna mökkieväämme olivat varsin saksalaishenkiset. Söimme illalliseksi Wieninleikkeitä ja perunasalaattia ja huuhdottiin alas tietenkin vehnäoluella. Nam. Ei ehkä sieltä terveellisemmästä päästä ruokavalintoja, mutta joskus on paikallaan saada kunnon mättösapuskaa... Wieninleikkeet on siitä mainio grillausruoka, että niitä voi tehdä nopeasti isollekin porukalle muurikalla. Ja lapset tykkää takuuvarmasti...


Wieninleikkeet
  • vasikan filettä / possun ulkofilettä 
  • leivittämiseen vehnäjauhoja, kananmunia, korppujauhoja, suolaa ja mustapippuria
  • paistamiseen rypsiöljyä ja voita
  • tarjoiluun sitruunaa, kapriksia, anjovisfileitä
Hanki sopiva määrä lihaa (n. 200-300g per henkilö). Leikkaa liha n. 1.5 cm paksuisiksi pihveiksi ja nuiji pihvit mahdollisimman ohuiksi leikkeiksi. 

Laita yhdelle lautaselle vehnäjauhoja, toiselle pari kananmunaa (riko rakenne) ja kolmanteen suolalla ja pippurilla maustettua korppujauhoja. Leivitä leikkeet kauttaaltaan ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.

Kuumenna pannu (tai muurikka jos teet grillissä) ja lisää siihen reilu nokare voita ja loraus öljyä. Paista leikkeet kypsiksi pari minuuttia per puoli.

Tarjoile leikkeet sitruunaviipaleen, anjovisfileen ja kapristen kanssa.

Perunasalaatti
  • 3 suurta perunaa
  • 1 herkkukurkku
  • 1 hapan omena
  • 1 sipuli
  • 1/2 dl ruohosipulia
  • 1/2 prk ranskankermaa
  • 1 rkl sinappia
  • suolaa ja mustapippuria
Kuori, kuutio ja keitä perunat. Varo keittämästä niitä liian kypsiksi. Jäähdytä.

Kuutioi herkkukurkku ja omena, silppua sipuli ja ruohosipuli. Sekoita varovasti keskenään jäähtyneet perunat, herkkukurkku, omena, sipuli ja ruohosipuli.

Mausta ranskankerma sinapilla, suolalla ja mustapippurilla ja sekoita salaatin joukkoon varovasti. Anna maustua seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti