sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Savulohileivät

Juhlistimme T:n kanssa eilen illalla 7 vuotta kestänyttä yhteiseloamme ja sen kunniaksi päätimme väsäillä puoli astetta mietetympää ruokaa mökillä. Alkupalaksi söimme saaristolaisleipien päällä tarjoiltua lämminsavulohitahnaa.


Raaka-aineet bongasin täältä, ohjeen suhteet tosin olivat melko erit, koska olin ostanut lohta paljon enemmän kuin muita aineksia... Lisäksi korvasin purjon kevätsipulilla, kun purjot olivat niin järkyttävän suuria ja sitä olisi mennyt paljon hukkaan.

Savulohileivät
  • 300 g lämminsavulohta
  • 1 dl tilliä
  • 2 kevätsipulia
  • 100 g ruohosipulituorejuustoa
  • 50 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 80 g ranskankermaa
  • 4 tl sinappia
  • 2 tl hunajaa
  • saaristolaisvuokaleipää
  • sitruunansiivuja koristeluun
Hienonna lämminsavulohi, tilli ja kevätsipuli ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä tahna leivälle koristele ohuella sitruunansiivulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti