perjantai 21. lokakuuta 2011

Rakkauspasta

Tänään oli loistava päivä! Töiden jälkeen istahdin ensin ystävän kanssa oluelle Belgeen, sitten kävin ihmettelemässä Kluuvin Eat&Joyta ja lopuksi hain Hakaniemen kauppahallista hirvenpaistin jouluksi. Lisäksi nappasin hallista ainekset pastalle, jota kutsun rakkauspastaksi, koska valmistin tätä T:lle ensitreffeillämme. 

Vaikka pasta maistui ja rakkaus roihahti, piti T:n saada lisätä Jamie Oliverin alkuperäisohjeeseen vielä pekonia... Nauttikaatte rakkauspastanne siis pekonilla tai ilman. Tärkein ohje on se, että pasta olisi hyvä valmistaa mahdollisimman hyvistä raaka-aineista.  


Rakkauspasta
  • 500g pastaa (tagliatellea tai spagettia)
  • 200g pekonia 
  • pari punasipulia
  • pari valkosipulin kynttä
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • nippu basilikaa
  • balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • parmesaanijuustoa
Laita pastavesi kiehumaan. Pilko sipulit, aurinkokuivatut tomaatit ja pekoni ja silppua basilika. Paista pekoni rapeaksi pannulla ja siirrä se lautaselle odottamaan. Lisää pannulle aurinkokuivattujen tomaattien öljyä tai muuta oliiviöljyä. Kuulota sipuleita öljyssä tovi, lisää aurinkokuivatut tomaatit ja jatka kuullottamista. Lisää pari ruokalusikkaa balsamiviinietikkaa ja pekonit ja jätä seos muhimaan.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Sekoita sipuli-pekoni-aurinkotomaattiseos pastan joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää tarvittaessa balsamiviinietikkaa jos kaipaat lisää nestettä. Lisää lopuksi basilikasilppu pastan, sekoita ja tarjoile raastetun parmesaanin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti