tiistai 28. kesäkuuta 2011

Mansikkainen pannacottakakku

Pitihän sitä yksi kakkukin saada juhannuksen kunniaksi tehdä. Kakkuvaihtoehdot ovat suhteellisen rajoitetut uunittomalla mökillä, mutta onneksi kakkukuningatar-Kinuskikissan valikoimasta löytyi myös yksi mukavan kesäinen uuniton kakku.

Tein kakun muuten Kinuskikissan ohjeella, mutta pinkkien dominoiden sijaan käytin minttudominoja ja liivatetta laitoin hitusen vähemmän. Candymeltsejä ja pursottimia ei mökiltä löytynyt, joten kakku koristeltiin supisuomalaisittain mansikoilla ja juhannuksen kunniaksi vielä pienellä koivunoksalla.. No joo. Eihän se ihan samalta näytä kuin alkuperäinen.. ;)

Valmistuksessa koin valitettavia vastoinkäymisiä, kun pannacotta-osuus alkoi valua ulos vuoasta... Saakelin vuotavat irtopohjavuoat! Tämä oli jo toinen kerta kun näin kävi (eri vuoilla vielä). Mrhph. Tästä syystä kakussa hieman "kytysempi" tuo ylempi kerros kuin alkuperäisessä versiossa. Ehkä tämän kakun pitäisi olla ennemmin pannacottainen mansikkakakku.. :)


Mansikkainen pannacottakakku

Pohja:
  •  200 g Domino -keksejä
  •  50 g voita tai margariinia
Täyte:
  •  8 liivatelehteä
  •  2 valkuaista
  •  2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
  •  ½ dl sokeria
  •  5 dl (n. 500 g) mansikkasosetta
Pannacotta-kerros:
  • 3 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 dl kevytmaitoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 vaniljatanko 
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (tai käytä irtopohjaista sydänvuokaa). Murskaa Dominot kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja sokeri. Soseuta mansikat. Mittaa 2 dl mansikkasosetta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon liivatelehdet. Kuumenna seosta hieman uudelleen, jotta liivatteet sulavat soseeseen. Sekoita liivate-mansikkasose ja loput soseesta täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Laita pannacotta-kerrokseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kuohukerma, kevytmaito ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja laita kattilaan. Keitä kunnes seos kiehahtaa. Poista vaniljatangon puolikkaat kattilasta ja kaavi joukkoon siemenet tangon sisältä. Sulata joukkoon liivatteet. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa, kunnes seos on kädenlämpöistä. Sekoittele välillä, jotta pintaan ei muodostu kalvoa. Kaada vuokaan täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti