lauantai 28. toukokuuta 2011

Loimulohta ja grillipatonkia

Grillattu patonki on aina superia ja sopii ateriaan kuin ateriaan. Tänään grillattua patonkia nautittiin loimulohen ja salaatin kanssa. Kyllä oli hyvää! Ruoka lämmitti niin mieltä kuin kehoakin, koska ympärillä tuuli tuiversi ja vettäkin tipotteli. Koskaanhan ei ole liian huono keli syödä ulkona...

Grillipatonki
  • patonki
  • oliiviöljyä
  • valkosipulia
  • yrttejä (esim. basilikaa ja oreganoa)
  • suolaa
  • tomaattia 
Leikkaa patonki neljään osaan ja puolita palaset. Sekoita syvällä lautasella oliiviöljyä, silputtua valkosipulia, yrttejä ja ripaus suolaa. Kasta patongin leikkauspinta öljyyn. Grillaa miedolla lämmöllä molemmin puolin kunnes patonki on saanut väriä kauniisti. Halkaise tomaatti ja hiero tomaattia leipien pintaan. Nauti heti (ennen kuin sataa...).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti