torstai 28. huhtikuuta 2011

Hevosen ulkofilettä ja spelttiä

Unohdettiin talvella sulattaa pakastin ja sen vuoksi joudutaan nyt syömään se tyhjäksi, jotta saadaan vuosittainen sulatus tehtyä (Tää muuten saattaakin olla ihan viisasta!). Tänään kaivettiin pakkasesta hevosen ulkofilettä, jota nautittiin spelttilisäkkeen ja pippurikastikkeen voimin.

Meillä nämä miehiset pihviannokset valmistaa melkeinpä poikkeuksetta herra T, ja kuten jo aiemmin mainitsin, hänen ruoanlaittofilosofiaansa ei kuulu mitat ja ohjeet.. Tässä kuitenkin kutakuinkin se mitä annoksesta löytyi:

Hevosen ulkofilepihvit

Leikkaa ulkofile n. 3cm paksuisiksi pihveiksi. Paista pihvien pinta kiinni kauttaaltaan kuumalla pannulla, mausta suolalla. Laita pihvit uuniin hetkeksi ja anna pihvien sen jälkeen vetäytyä folion sisässä muutama minuutti.

Pippurikastike
  • öljyä
  • rouhittua rosepippuria, mustapippuria ja valkopippuria 
  • dijon-sinappia
  • lihalientä (härän fondista)
  • punaviintä (vähän vähemmän kuin lihalientä)
  • suolaa 
  • voita
  • tummaa maizenaa
Kuullota pippureita ja sinappia öljyssä. Lisää nesteet ja keittele kastiketta jonkun aikaa. Mausta suolalla. Lisää lopuksi voita ja tarvittaessa suurustetta.

Spelttilisäke (Tää oli muuten hyvää!) 
  • spelttijyviä
  • porkkanaa
  • palsternakkaa
  • lihalientä
  • 1/2 pulloa Saimaan oluen Voima-olutta
  • tuoretta timjamia ja basilikaa
  • voita
Hauduta spelttijyvät ja suikaloidut vihannekset lihaliemi-olut-liemessä kypsäksi. Mausta silputuilla yrteillä ja voilla. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti